BC Staphorst stelt nieuwe trainers aan

Nieuws -

Nadat aan het einde van het seizoen Theo Elbracht aangaf te willen stoppen als trainer zat het bestuur met een groot dilemma, geen trainer meer, hoe nu verder.

Badmintontrainers zijn nu eenmaal niet in grote getale te vinden in Nederland. Gelukkig meldde Rick Schra zich bij het bestuur om als trainer aan de slag te willen gaan bij de jeugd. Rick is een 24 jarige enthousiaste Staphorster jonge vent, die vorig jaar zijn trainerscursus met succes afrondde. Hij gaat op de vrijdagavond in de sporthal aan de Hoogeweg vanaf half zeven met de groep van 7 tot 12 jaar aan de slag en om half acht komt de groep 12 tot 18 jaar aan de beurt.

Kom kennismaken

Vooralsnog speelt Staphorst dit jaar met 1 jeugdteam in de jeugdcompetitie van de bond mee. Er is nog een competitie die vanaf november loopt, deze competitie is opgezet om kinderen kennis te laten maken wat competitie spelen inhoud. Dit is een competitie met een klein aantal wedstrijden. Ook zijn er door het jaar heen enkele toernooien waar de kinderen aan meekunnen doen. Zijn er kinderen die willen badmintonnen? de eerste drie keer mag er gratis worden meegespeeld. Rackets zijn wel aanwezig zodat een paar sportschoenen en sportkleren genoeg is om kennis te maken met deze flitsende sport.

Senioren

Voor de senioren heeft het bestuur ook een trainer weten te vinden. Wouter van den Hoogen uit Leeuwarden geeft het komende jaar de training verzorgen in de even weken. Wouter geeft trainingen aan diverse clubs maar ook aan teams die op het hoogste niveau van Nederland meestrijden om de landstitel.

De trainingen vinden op de woensdagavonden plaats vanaf half negen tot half elf in de sporthal aan de Hoogeweg. In de oneven weken kan er vrij gespeeld worden.